نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

نرم‌افزار DesignBuilder برای مدل‌سازی ساختمان در زمینه های مختلف مثل پوسته ساختمان (مصالح ساختمانی)، معماری ساختمان، سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم روشنایی و غیره کاربرد داشته و قابلیت مدل‌سازی همه جنبه‌های ساختمان را دارد. در ادامه با بلاگتن همراه باشید

در نرم افزار دیزاین بیلدر علاوه بر شبیه سازی نیاز حرارتی و برودتی ساختمان، مصارف مختلف انرژی ساختمان از جمله مصرف انرژی سیستم گرمایش، سرمایش، روشنایی، تجهیزات برقی و گازی، آب گرم مصرفی و غیره را بصورت دینامیک مدل‌سازی می‌نماید. این نرم‌افزار همچنین قابلیت محاسبه میزان روشنایی روز و مدل‌سازی CFD محیط داخلی و خارجی ساختمان را دارد.

نرم افزار شبیه سازی دیزاین بیلدر با استفاده از فایل آب و هوایی شهرهای مختلف ایران به فرمت EPW، می تواند تاثیر تمامی پارامترهای محیطی را بر نیاز انرژی ساختمان در نظر گیرد.

نقش موثر این نرم افزار زمانی روشن‌تر می‌گردد که در طی مراحل طراحی و مدلسازی ساختمان، با اعمال تغییرات کوچک و بزرگ در طراحی، تاثیرات این تغییرات در میزان مصرف و یا صرفه‌جویی انرژی ساختمان و یا هریک از فضاها مشخص می‌شود.

موتور مدل‌سازی نرم‌افزار دیزاین بیلدر، EnergyPlus  است که توسط دپارتمان انرژی آمریکا ساخته شده و از دقیق‌ترین نرم‌افزارهای موجود می‌باشد. نرم‌افزار دیزاین بیلدر نه تنها از دقت زیادی در محاسبات برخوردار است، بلکه در مقایسه با دیگر نرم افزارهای مدل‌سازی موجود از قابلیت‌های زیادی برخوردار است. 

دانستن اطلاعات پایه در مورد ساختمان و عوامل اقلیمی و نحوه تاثیرگذاری آنها بر روی ساختمان برای یاد گرفتن این نرم‌افزار کافی است. برای ساخت مدل در نرم افزار دیزاین بیلدر می‌توان نقشه‌ها را از برنامه‌های متنوعی چون اتوکد و یا رویت به این برنامه وارد کرد و پس از انجام تنظیمات مناطق، مصالح و کاربری، علاوه بر خروجی‌هایی که به صورت آماری و نموداری از مصرف انرژی ساختمان دریافت کرد، حجم سه بعدی ساختمان را به صورت فایل‌های متنوع از برنامه استخراج کرد.

وجه تمایز این نرم افزار با سایر نرم افزارهای تجاری موجود مانند کریر را می توان در موارد زیر برشمرد:

v      امکان شبیه سازی ساختمان در تمام اقلیم های آب و هوایی

v      امکان تبدیل فایل اب و هوایی به فرمتEPW به فرمت های مور نیاز

v      امکان شبیه سازی ساختمان با شکل های پیچیده و بررسی تاثیر عوامل محیطی بر ساختمان

v      امکان بررسی تاثیر کالبد ساختمان بر نیاز انرژی

v      امکان شبیه سازی انواع سیستم های تهویه مطبوع ساختمانی و طراحی لوپ سرمایش و گرمایش ساختمان

v      امکان شبیه سازی انرژی در ساختمان و تعیین پارامترهای تاثیرگذار بر مصرف انرژی ساختمان

v      امکان شبیه سازی روشنایی طبیعی از جمله شاخص های SDA، ASE و UDI

v      امکان شبیه سازی فناوری های نوین در حوزه انرژی در ساختمان مانند عایق های تغییر فاز دهنده (Phase Change Materials)، نماهای دوپوسته (Double Skin Facade)، بام و دیوار سبز (Green Roof & Green Wall) و …

v      شبیه سازی دینامیک سیالاتی ساختمان و بررسی نحوه توزیع هوا در ساختمان، بررسی پارامتریک عوامل تاثیرگذار بر مصرف انرژی ساختمان با تابع هدف بهینه سازی 

v      بهینه سازی پارامتریک عوامل تاثیر گذار بر هزینه ساخت، کربن دی اکسید نهان و انتشار یافته بر اساس الگوریتم ژنتیک

v      شبیه سازی و بررسی تاثیر سنسور نور روز بر کاهش نیاز انرژی سیستم روشنایی

v      امکان وارد کردن هندسه از اتوکد و نرم افزار رویت

v      تحلیل سن هوا، شاخص های آسایش حرارتی PMV و PPD

 





:: برچسب‌ها: دیزاین بیلدر ,
:: بازدید از این مطلب : 538
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: